torstai 14. heinäkuuta 2016

Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita

Teoksen nimi: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita
Kirjailija: Henriikka Rönkkönen
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: Suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Atena
Sivumäärä: 205










Ennen varsinaisen lukemisen aloittamista tutustuin Henriikka Rönkkösen uutukaisen romaanin takakanteen, joka paljastaa kirjailijasta, että hän a) on opiskellut äidinkieltä ja kirjallisuutta, b) on tehnyt gradun liittyen pornoon ja c) kirjoittaa Sinkkublogia, jota on tietenkin aivan pakko vilkaista. Blogin sisältö on kahden ensimmäisen silmiini osuneen tekstin perusteella sitä tyyliä, josta Rönkkönen varoittaa romaaninsa ensimmäisillä sivuilla:

"Kerron asiat rehellisesti ja suoraan. Puhun paljon seksistä ja käytän härskejä sanoja. Noin. Sinua on varoitettu."

Kun näin tällaisen varoituksen, odotin sen mukaista tekstiä. Varoitustekstiin ja Rönkkösen Sinkkublogiin verrattuna teoksen sisältö osoittautui kuitenkin vaisuksi, vaikkakin rehelliseksi ja suoraksi. Romaanissaan Rönkkönen kuvaa monipuolisesti, mitä kaikkea varomattomalle sinkkunaiselle voi tapahtua.

Romaanin päähenkilönä seikkailee nykyaikainen naishenkilö, joka aluksi eroaa pitkäaikaisesta, turvallisesta parisuhteestaan. Sinkkuna hän tapailee lukuisia miehiä ja selväksi tulee vähintään, että stalkkaaminen ei kannata koskaan ja ei ole viisasta odottaa yhteydenottoa mieheltä, jonka nimeä ei edes muista.

Rönkkönen kirjoittaa sujuvaa kaunokirjallista tekstiä, jossa on mukana huumoria sopivasti ripoteltuna. Parhaiten teos sopiikin kevyeksi kesälukemiseksi ja suosittua sellaista se tänä kesänä onkin, koska lukemani kappale lähti jo takaisin kirjastokiertoon seuraavalle varausjonossa odottavalle...

Jos kuitenkin kaipaa jotakin romaanin tekstiä suorempaa ja rohkeampaa, kannattanee kurkistaa Rönkkösen Sinkkublogia, joka on sisällöllisesti ja visuaalisesti selkeä ja kaunis kokonaisuus, joka herättää huomion jos ei räväkällä tyylillään niin ainakin lilanvärisellä yleisilmeellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti